SF går frem i sjælden succesmåling

Målingen viser, at 6,3 procent af danskerne ville sætte kryds ved liste F, hvis der var valg i morgen. Det er en fremgang på 2,3 procentpoint i forhold til den seneste måling for godt en måned siden, skriver Politiken.

»Det går op og ned i meningsmålinger, og derfor skal man selvfølgelig også glæde sig over, når det så i det mindste går i den rigtige retning. Og det her er da et skridt i den rigtige retning,« siger SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), til Politiken.

Fremgangen til regeringspartiet kommer efter en turbulent måned med højlydte frustrationer i partiet over regeringens beslutning om at droppe øremærket barsel til mænd.

Jonas Dahl vil ifølge avisen ikke afvise, at det kan have spillet en rolle for SFs fremgang.

Han peger dog samtidig på, at regeringen for nylig har fremlagt sine sociale 2020-mål, »som netop viser, at vi nu for alvor løfter den sociale dagsorden i Danmark«, siger Jonas Dahl, der også peger på aftalen om at beskatte en række olieselskaber i Nordsøen hårdere, hvilket skal finansiere regeringens storstilede togplan og timemodel, som en del af forklaringen.

Valgforsker og professor i statskundskab Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet tilskriver blandt andet SFs fremgang, at den politiske dagsorden er ved at flytte sig væk fra de økonomiske emner og over mod værdipolitiske og sociale emner, hvilket ifølge ham gavner værdibærende partier.

Han nævner desuden, at SFs tidligere formand Villy Søvndal (SF) kom på banen igen i spørgsmålet om Syrien.

»Villy (Søvndal, red.) fik lov at træde i karakter igen som Danmarks udenrigsminister. Det er det, der er sket i forhold til SF den seneste måneds tid,« siger han til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip