SF-gruppeformand om Auken-farvel: SF bider i græsset

Skrevet af admin

31/01/2014

Dagens topnyheder

SF er mere end enkeltpersoner, men efter miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krags farvel til partiet, er SF nede og bide i græsset efter en hård uge.

Det mener SF's konstituerede gruppeformand Pernille Vigsø Bagge om Aukens skifte til De Radikale.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt. Det er et tab for SF i den givne situation, men det er også lidt uheldigt med det her partihopperi.

- Jeg er glad for, at SF er mere end enkeltpersoner. SF er nede og bide i græsset for alvor. Det har været en ekstremt tumultarisk uge, siger Pernille Vigsø Bagge.

Fredag eftermiddag meddelte Ida Auken, at hun siger farvel til SF for i stedet at melde sig ind hos De Radikale.

Torsdag forlod Astrid Krag SF til fordel for Socialdemokraterne.

Siden et hasteindkaldt møde onsdag i partiets landsledelse og folketingsgruppe har en række SF-profiler desuden trukket sig fra deres poster.

Det gælder også partiets to næstformænd Mette Touborg og Peter Westermann.

Det efterlader et parti i krise, erkender gruppeformanden, men det åbner også op for nye muligheder, når partiet om en måned mødes til et ekstraordinært landsmøde i Kolding.

- Der skal vælges ny formand, der skal vælges ny landsledelse, der skal vælges næstformænd.

- Det er et parti, som godt kan rejse sig. Det har vi gjort før, og det gør vi igen, siger Pernille Vigsø Bagge.

Derfor løser SF krisen ved at kigge indad og diskutere partiets sjæl, efter at SF-formand Annette Vilhelmsen torsdag meddelte, at partiet forlader regeringen.

- Vi skal i gang med diskussioner om, hvordan vi skal fungere fremadrettet som støtteparti, og vi skal snakke om vores værdier, og hvordan det er at være et venstreorienteret støtteparti, siger hun.

/ritzau/