SF-gruppeformand om Sohn: Det giver mening

Det giver god mening, at Ole Sohn skifter fra SF til Socialdemokraterne.

Sådan lyder det fra SF's gruppeformand Pernille Vigsø Bagge, efter at SF's tidligere erhvervs- og vækstminister tirsdag meddelte at ligesom flere andre SF'ere forlader partiet og skifter til Socialdemokraterne.

- Ole Sohn har på det seneste blandt andet talt for lavere lønninger i Danmark og andet, der dårligt harmonerer med SFs politik. Derfor giver det mening, at Ole tager konsekvensen af sit syn på fremtidens samfund.

- Vi ønsker ham fortsat god rejse – tak for det arbejde, du lagde i SF, blandt andet som tidligere minister og gruppeformand, siger Pernille Vigsø Bagge i en skriftlig kommentar.

Ole Sohns farvel kommer efter en stribe SF'ere har forladt partiet. Blandt dem tidligere miljøminister Ida Auken, der er gået til De Radikale og tidligere sundhedsminister Astrid Krag, som skiftede til S.

- Tre medlemmer af SF har nu valgt at forlade partiet den seneste uge. Det er naturligvis alvorligt. Men det er vigtigt at fokusere på, hvordan det meget store flertal, der stadig er SF'ere også når bølgerne går højt, kommer videre sammen, siger Pernille Vigsø Bagge.

Hun mener, at SF'erne nu bør koncentrere sig om at skabe "de røde og grønne resultater, der er brug for".

- Danmark står over for en stor reform af beskæftigelsesområdet, og en række vækstinitiativer er på trapperne. Her vil SF gøre sin indflydelse gældende, siger Pernille Vigsø Bagge.

Det voldsomme opgør om det delvise slag af Dong til Goldman Sachs, førte i sidste uge til, at SF's formand Annette Vilhelmsen meddelte sin afgang som formand. Siden har flere profiler forladt SF.

Da Villy Søvndal for halvandet år siden valgte at trække sig som formand og Annette Vilhelmsen kom til, fik det også en række SF-profiler til at forlade det kriseramte parti.

Blandt dem var politisk ordfører Jesper Petersen, som nu er finansordfører for Socialdemokraterne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip