SF: Handlingsplan for Skat er ikke ambitiøs nok

SF er sammen med Enhedslisten og Alternativet ikke med i den politiske aftale om flere ressourcer til Skat.

Netop SF har ellers længe bedt om flere hænder til Skat efter en lang række skandalesager de seneste år.

Men SF' skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, siger, at skatteminister Karsten Lauritzens (V) handlingsplan for Skat ikke er ambitiøs nok.

- Vi mener, at der skal mere til end det, ministeren foreslår, siger hun.

- Det betyder ikke, at vi vil gå efter ministeren, for dette er foregået over mange år. Vi har alle sammen et ansvar for et ordentligt skattesystem, men vi synes bare ikke, at der er nok i aftalen.

- Vi vil være konstruktive og hjælpe regeringen med at hjælpe sig selv, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Skat får tilført 400 årsværk efter de seneste skandalesager.

- Det hjælper lidt ad vejen, men er ikke på nogen måde nok. Vi kommer til at støtte op om hver eneste ekstra person og ressource, der bliver tilført Skat. Det kommer vi ikke til at spænde ben for, siger hun.

Skat har på baggrund af de seneste skandaler hjemsendt fire direktører og en personaleleder. Det drejer sig om sagerne om udvikling af det milliarddyre og skandaleramte it-system EFI og svindel med udbytteskat.

- På baggrund af konklusionerne heri hjemsendes direktøren for it og direktøren for inddrivelse, to underdirektører og en personaleleder, skriver Skat i en pressemeddelelse.

Hjemsendelserne sker, efter at Skatteministeriets interne revisionsrapport har konkluderet, at der har været alvorlige ledelsesmæssige svigt og processuelle fejl og mangler i tilrettelæggelsen af opgaven med refusion af udbytteskatter i Skat, lyder det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip