SF har kurs mod spærregrænsen

Det er konklusionen på en ny Megafon-måling lavet for TV2 og Politiken. Målingen sender SF ned på kun 2,8 procent af stemmerne, kun 0,8 procentpoint fra spærregrænsen.

Det er ifølge TV2 News den laveste vælgeropbakning, SF har kunnet mønstre, siden partiet kom i Folketinget i 1960.

Ifølge TV2s politiske kommentator Henrik Qvortrup er der tale om en »rædselsmåling« for SF og partileder Annette Vilhelmsen. Qvortrup peger på, at målingen er foretaget før regeringens indgreb i lærerkonflikten og dermed sagtens kan se endnu værre ud nu.

Politisk ordfører Jonas Dahl (SF) siger til TV2 News, at SF har været for dårlige til at forklare sig over for vælgerne.

»Vi har nok været for dårlige til at forklare baggrunden for de reformer, der er helt nødvendige for at fastholde vores velfærd,« siger Jonas Dahl.

Han bakker fortsat op om partiets leder, Annette Vilhelmsen.

»Annette har overtaget formandsposten på et svært tidspunkt. Vi skal ud og diskutere politik nu, og det har Annette været dygtig til,« siger Jonas Dahl.

Også de øvrige regeringspartier går tilbage i målingen. Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre kan mønstre en vælgertilslutning på henholdsvis 17,8 procent og 7,5 procent, hvilket er en tilbagegang på syv og to procent i forhold til sidste folketingsvalg.

Enhedslisten har derimod medvind i Megafon-målingen med en tilslutning på 13,2 procent, hvilket er en fremgang på 6,6 procent siden valget.

Dagens Gossip