SF i flæsket på S: I spiller flygtninge ud mod danskere

Skrevet af admin

13/03/2016

Mest læste i dag

Socialdemokraterne er med til at spille flygtninge ud mod danskere.

Så bastant lyder bedømmelsen fra den tidligere regeringspartner SF, efter at Socialdemokraternes indfødsretsordfører, Mattias Tesfaye, har afvist at sætte flere ressourcer af til at behandle sager om familiesammenføring.

Tesfaye argumenterer for, at det vil være forkert at bruge flere penge på de sager i en tid, hvor der i forvejen skal spares i det danske velfærdssamfund. Men det argument giver SF's integrationsordfører, Jacob Mark, ikke meget for.

- Jeg synes faktisk, det er en ubehagelig retorik. Det, Socialdemokraterne gør, er at spille de svageste flygtninge ud mod danskerne. Det her handler om retssikkerhed, siger han.

- Uanset om du hedder Albert eller Ahmed, skal du kunne få behandlet dine sager til tiden. Det skal der være råd til.

Debatten følger efter, at Berlingske søndag har berettet om, at flygtninge risikerer at skulle vente længere på at blive genforenet med deres familier, end tilfældet er i dag.

På grund af det historiske pres på det danske asylsystem har Udlændingestyrelsen nemlig måttet erkende, at det ikke længere er muligt at leve op til den meget hurtige sagsbehandling af ansøgninger om familiesammenføring, som styrelsen ellers har kæmpet hårdt for at bevare.

- Det er møgtræls for de mennesker, det rammer. Men der bruges allerede flere ressourcer end nogensinde før på asylansøgninger og familiesammenføringer, siger Mattias Tesfaye.

Dansk Folkeparti er på linje med Socialdemokraterne og mener, at det vil kræve, at man tager pege fra andre velfærdsområder, hvis sagsbehandlingstiden skal ned.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) siger, at det vil svare til at hælde pengene i et sort hul.

Jacob Mark anerkender, at det vil koste noget at få sagsbehandlingstiden ned igen.

- Det, som jeg angriber, er, at de prøver at spille danskerne ud mod flygtninge og sige, at det vil gå voldsomt ud over velfærden at sikre flygtninge deres retssikkerhed, siger Jacob Mark.

/ritzau/