SF: Indvandrerkvinder skal i uddannelse for at få kontanthjælp

Skrevet af admin

15/04/2016

Dagens topnyheder

Kvinder med anden etnisk baggrund fylder alt for meget i arbejdsløshedsstatistikkerne, og for fremtiden skal de derfor i uddannelse for at kunne få kontanthjælp. Det mener SF.

SF vil have undersøgt, om det eksisterende uddannelsespålæg for unge under 30 år kan udvides til også at omfatte indvandrerkvinder, der er over 30 år og ikke har en 9.-klasses afgangseksamen eller en erhvervsuddannelse.

Det skriver Dagbladet Information fredag.

Partiformand Pia Olsen Dyhr (SF) mener, at det er nødvendigt at bruge dette værktøj for at fremme ligestillingen.

- Det her skal handle om alle nye flygtningekvinder, som kommer til Danmark. Hovedparten kommer fra patriarkalske samfund, hvor manden bare er kvinden overlegen og endda ofte ejer hende.

- Det er vigtigt fra starten at sende det signal, at kvinder skal lige så meget i arbejde eller uddannelse som mænd, siger hun til Information.

Partiformanden understreger, at det er ligegyldigt, hvilken uddannelse indvandrerkvinderne vælger at tage. Det afgørende for Pia Olsen Dyhr er, at kvinderne får samme muligheder som andre i samfundet.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er positive over for forslaget.

Det fortæller integrationsordfører Dan Jørgensen fra Socialdemokraterne og Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, til avisen.

Enhedslistens integrationsordfører, Johanne Schmidt Nielsen, mener, at det er sympatisk at styrke indvandrerkvinders mulighed for at få en uddannelse, men understreger, at forslaget skal gælde alle.

Information har ikke kunnet få en kommentar fra integrationsminister Inger Støjberg (V).

SF kommer med ønsket om at få mere ligestilling blandt indvandrerkvinder op til partiets landsmøde i weekenden.

/ritzau/