SF: Jesper Petersens exit er glemt om halvanden uge

Det er analysen fra SFs nyslåede politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), der afviser, at Jesper Petersens (S) farvel til SF kommer til at svække partiet.

»Jeg tror helt grundlæggende, at vælgerne er optaget af den politik, SF fører, og ikke kun om Jesper Petersen nu er det ene eller det andet,« siger Jonas Dahl.

Ifølge en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV 2 mener 55 procent af danskerne ellers, at det svækker SF, at den tidligere politiske ordfører har forladt partiet, men det giver Jonas Dahl dem altså ikke ret i.

»Jeg er mest enig med de 25 procent, der siger, at det her ikke gør nogen forskel. Det kan godt være, at det gør en forskel i dag og i morgen, men om en uge eller halvanden, tror jeg faktisk, de fleste danskere har glemt det. Vi har så mange andre politikere, som nu kommer til at træde endnu mere frem,« siger han.

Jonas Dahl håber, at de interne stridigheder i SF vil løje af, efter Jesper Petersen, men også europaparlamentariker Emilie Turunen (S) og tidligere folketingsmedlem Nanna Westerby (S) alle har vendt partiet ryggen til fordel for Socialdemokraterne.

»Der bliver plads til nye folk, nu hvor Jesper Petersen har valgt at skifte til Socialdemokratiet. Det giver nogle nye muligheder, og det giver måske også mulighed for, at vi ikke skal bruge tid på den her interne diskussion, der har fyldt rigtig meget både med anonyme og ikke-anonyme citater. Nu kan vi forhåbentligt have fokus på SFs politik,« siger den nye ordfører, der ser frem til at tale politik.

»Der er kun en ting at gøre. Det er at ranke ryggen og komme ud over rampen med det, der er SFs politik. Det er det, vi i SF er optagede af. Så er der nogle socialdemokrater, der synes, de ikke længere kan være med i SF, og det er måske meget godt for alle parter,« siger Jonas Dahl, der mener, det er det rigtige, at Jesper Petersen nu er socialdemokrat.

»Jeg synes, Jesper har været en dygtig SFer, men nu er han ikke SFer længere, fordi han har fundet ud af over de sidste par dage, at han er socialdemokrat, og så synes jeg, det rigtige er at melde sig ind i Socialdemokratiet,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip