SF-kender: Holger K er en vigtig støtte

Annette Vilhelmsen har fået et markant rygstød i kampen om formandsposten i SF, efter Holger K. Nielsen har meddelt, at han støtter hende.

Det vurderer Hans Mortensen, politisk journalist på Weekendavisen og forfatter til en bog om partiet.

- Han er nok det bedste, der kunne ske for Vilhelmsen, vurderer Hans Mortensen.

- Det er en mand, der lyttes til. Og det kan ikke siges at være en letvægter, der ikke har erfaring, eller som er ude på ballade. Det er virkelig en erfaren politiker, som siger god for Vilhelmsen, og det tror jeg, der er mange, der lytter til.

Holger K. Nielsen var formand for SF fra 1991 til 2005 og sidder stadig i Folketinget for partiet. Han er samtidig en af de sidste fra partiets flok på Christiansborg til at vælge side i formandsopgøret.

- Man har haft en fornemmelse af, hvor han lå henne i landskabet, men jeg tror, han har puttet sig lidt, siger Hans Mortensen.

Med opbakningen fra den tidligere formand er Vilhelmsen fredag blevet udråbt til ny favorit i formandsvalget, da hun også fører markant i en rundspørge, som Politiken har foretaget blandt SF's lokalformænd og byrådsmedlemmer.

Her får Annette Vilhelmsen opbakning fra 59 procent, mens kun 30 procent peger på Astrid Krag.

Hans Mortensen tror dog, at kapløbet er mere lige, når man kigger blandt samtlige medlemmer i stedet for blot hos lokalformænd og byrådspolitikere.

- Når man spørger folk i SF, så kommer der næsten ikke nogen mennesker til de møder, hvor de her folk bliver valgt, påpeger han.

SF oplevede i 2007 og 2008 en stor medlemstilstrømning i takt med, at partiet gik frem i meningsmålingerne, men de nye folk ser altså ud til at putte med deres holdning.

- Der er mange nye medlemmer, som er kommet til i Villy Søvndals periode, og som derfor kan antages at være mere til den linje, som Astrid Krag har været en del af, påpeger han.

 

Dagens Gossip