SF-Kender: Mange grunde til at Søvndal bliver hvor han er

Grunden til, at Villy Søvndal bliver i Udenrigsministeriet, er ifølge SF-kender og journalist på Weekendavisen Hans Mortensen flere ting.

»Villy Søvndal har af Socialdemokraterne fået nogle tilbud for Udenrigsministeriet, og de tilbud har simpelthen bare ikke været gode nok til, at SF har ville bytte det væk,« siger Hans Mortensen, der er forfatter til bøger om SF og venstrefløjen.

Af andre væsentlige grunde til, at Udenrigsministeriet ikke er involveret i rokaden, nævner Hans Mortensen, at man i Radikale Venstre ikke er interesserede i, at Socialdemokraterne, der i forvejen sidder på både statsministeriet og finansministeriet, også besætter den tunge post som udenrigsminister.

Den meget tyndt besatte folketingsgruppe SF har fortiden, er ifølge Hans Mortensen også en af grundene til, at man fra SFs side ikke har været interesseret i at få Villy Søvndal væk fra sin ministerpost.

»Hvis SFerne skulle forfremme en af de arbejdsomme i deres folketingsgruppe og gøre vedkommende til minister og sende Søvndal tilbage i Folketingsgruppen, som formentlig ville gå og være senior uden at yde den store arbejdsindsats, så ville det efterlade deres gruppe alvorligt udtømt,« siger han.

Hans Mortensen fortæller også, at endnu en grund til, at Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke har valgt, at rykke Villy Søvndal, kunne være, at han hidtil har forvaltet posten ganske anonymt.

»Der har været meget stille omkring ham i lang tid, og når der er store udenrigspolitiske ting, er det tit Statsministeren, der tager dem,« siger Hans Mortensen og peger på, at Villy Søvndal godt kunne være en af dem, der kommer til at stå for skud, hvis regeringen senere hen laver flere rokader.

Dagens Gossip