SF kræver flere ressourcer til Bagmandspolitiet

SF kræver flere ressourcer til Bagmandspolitiet, Søik, når forhandlinger om et nyt politiforlig for 2016-2019 begynder onsdag morgen.

Det siger partiets retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, forud for forhandlingerne.

- Grov økonomisk kriminalitet og cybercrime er desværre et område i vækst. Der er ikke fulgt mandskab med i forhold til udviklingen, og det ønsker vi at sætte fokus på ved forhandlingerne, siger retsordfører Lisbeth Bech Poulsen i en pressemeddelelse.

Partiet hæfter sig ved, at kriminaliteten i Danmark generelt er faldende, men at grov økonomisk kriminalitet er stigende.

- Der er en generel mangel på politifolk lige nu, men i Bagmandspolitiet er det i højere grad specialiserede politifolk, jurister, bankuddannede og it-medarbejdere, vi skal have flere af.

- Grov økonomisk kriminalitet skal ikke foregå ustraffet i Danmark, og vi har set flere spektakulære sager med en international vinkel, senest med sagen om udbytteskat for mindst seks milliarder kroner.

- Det er en god investering at opgradere dette område, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Forhandlingerne er ekstra interessante i år, fordi politiet er under pres, siden Danmark blev ramt af terror i februar.

På grund af terrorangrebet i København har politiet oparbejdet en enorm overarbejdspukkel.

Det store terrorberedskab i hovedstaden har betydet, at politikredsene ude i landet ugentligt sender et stort antal betjente til København for at hjælpe med at bevogte mulige terrormål.

Liberal Alliance fokuserer på, hvordan politiets penge kan bruges mere effektivt, siger retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Derudover er det vigtigt at drøfte, hvilke politiopgaver der med fordel kan varetages af andre faggrupper eller private aktører, så vi dermed kan få mere gavn af politiets nuværende mandskab, siger han i en skriftlig kommentar.

Desuden advarer LA mod at bruge for mange penge på politiet.

- Flere penge eller ekstra mandskab bør ikke være et mål i sig selv, for det er ikke kun et spørgsmål om, hvor mange penge der skal bruges, men også et spørgsmål om, hvordan de skal bruges, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip