SF lægger op til at nedtone kritik af omdiskuteret lov

I stedet foreslår redaktionsudvalget, der lørdag blev valgt på landsmødet, og som natten igennem har taget stilling til de ændringsforslag, der er kommet til landsmødeudtalelsen, at man i udtalelsen skriver:

»Folkestyre betyder, at offentligheden skal kunne kontrollere magthaverne, og SF har som mål at skabe mere gennemsigtighed og mere åbenhed. For SF betyder et demokratisk retssamfund, at borgerne har nem adgang til indsigt i lovgivningsarbejdet.«

Stribevis af SFere har ellers - til stor begejstring for deltagerne i salen - tordnet mod offentlighedsloven på landsmødet, og SFs ministre og folketingspolitikere er direkte fra talerstolen blevet opfordret til at arbejde imod loven.

SFs retsordfører, Karina Lorentzen (SF), ser dog ikke for sig, at aftalen om offentlighedsloven kan blive åbnet igen.

»Jeg er hverken døv eller blind, og jeg kan sagtens høre på SFerne, at det her er rigtig svært,« siger hun.

»Vi har altid været et parti, der går rigtig meget ind for og arbejder for åbenhed, så godt som vi kan, der hvor vi nu er, og det er også derfor, at jeg har bedt dem om at have tillid til, at det har vi også gjort i den her sag,« siger hun.

Spørgsmål: Er offentlighedsloven en god lov?

»Jamen, vi har en politisk aftale med regeringen og i alt fem partier, og jeg hører godt, at der er nogle, der oplever, at det her ikke er noget, der burde være SF-politik, men som jeg sagde på landsmødet, så er jeg ikke særlig optimistisk i forhold til, at det her kan blive åbnet igen.«

Spørgsmål: Hvis det stod til dig, skulle den så åbnes igen?

»Det er et hypotetisk spørgsmål, fordi det bliver den aftale ikke. Vi har en regeringsaftale, og den står ved magt,« siger hun.

Redaktionsudvalget har dog ikke det sidste ord i diskussionen om SFs holdning til offentlighedsloven. De delegerede ved landsmødet skal senere søndag stemme om ændringsforslagene til landsmødeudtalelsen.

Dagens Gossip