SF: Liberal Alliance er langt ude

»Liberal Alliance har én løsning på alle problemer - nemlig at lønnen skal ned,« konstaterer hun.

»Partiet glemmer vist, at de reelle udgifter til lærlingen er moderat for den enkelte virksomhed, fordi de får en stor del refunderet. LAs forslag vil altså ikke ændre en tøddel på praktikpladsmanglen,« fastslår SF-ordføreren i en skriftlig kommentar.

Lisbeth Bech Poulsen erkender, at manglen på praktikpladser er et problem - løsningen er bare ikke lavere løn til lærlinge, der for manges vedkommende løfter en stor opgave på deres arbejdsplads.

»Man skal også huske, at lærlinge har en 37 timers arbejdsuge. På for eksempel gymnasierne er undervisningstiden kortere. Det gør det sværere for lærlinge at supplere deres løn med et fritidsjob, mens det er lettere for deres venner på gymnasierne,« siger hun.

Beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R) fra Københavns Kommune kalder LA-forslaget, som lanceres i Berlingske torsdag, for »Liberal Alliance Classic«.

»Det er ikke lærlingene og eleverne, som skal have skylden for, at vi mangler praktikpladser. Jeg mener, at Liberal Alliance sparker nedad her,« siger borgmesteren, der mener, at der er bedre metoder til at skaffe flere praktikpladser.

»I København er vi i fuld gang med at indføre flere sociale klausuler, som betyder, at virksomheder, som byder ind på opgaver for det offentlige, skal ansætte flere lærlinge og elever. Jeg ønsker også at styrke vores indsats med at opsøge og hjælpe virksomheder med at ordne papirarbejdet i forbindelse med ansættelse af lærlinge og elever,« siger Anna Mee Allerslev.

Foreløbig står Liberal Alliance alene med forslaget om at sætte lønnen til lærlinge ned. Hverken Venstre, Socialdemokraterne eller de Konservative støtter idéen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip