SF-ministre skyder afhopperes kritik ned

Sådan lyder det fra flere markante SFere - og fra Jesper Petersen (S), tidligere politisk ordfører for SF, der har vendt partiet ryggen til fordel for Socialdemokraterne.

Men i SFs top afviser man kritikken.

»Min erfaring med SF er, at der, hvor der sidder SFere, i kommuner, regioner og nu også i regeringen, der tager vi ansvaret på os. Vi indgår også meget svære aftaler, og vi gør det, fordi vi ønsker indflydelse,« siger SF-formand Annette Vilhelmsen (SF).

Også skatteminister Holger K. Nielsen (SF) stiller sig uforstående over for påstanden.

»Jeg forstår ikke deres begrundelser om, at vi ikke vil tage ansvar og ikke vil magten. Er der noget, vi gør i øjeblikket, så er det da at tage ansvar. Vi sidder og er en del af regeringsmagten med alle de sorger og glæder, det giver hver dag,« siger han.

I et indlæg i Politiken begrunder Jesper Petersen, europaparlamentariker Emilie Turunen og tidligere SF-folketingsmedlem Nanna Westerby deres exit fra SF med, at »SF ikke befinder sig godt med magtens åg«, og at de ikke vil være »jomfruelige i forholdet til magt«.

Den køber Holger K. Nielsen dog ikke.

»Kan man sige, at det er et jomfrunalsk forhold til magten, at vi sammen med regeringen har fremlagt denne vækstplan, som er kommet netop nu? Det er derfor, jeg ikke forstå hans (Jesper Petersens, red.) begrundelser,« siger skatteministeren.

Også handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) afviser, at SF har svært ved at håndtere magten.

»Det synes jeg ikke, er korrekt. Nu sidder jeg selv som handelsminister og opererer i en politisk virkelighed hver eneste dag. Jeg synes, alle vores seks ministre gør et rigtig godt stykke arbejde, og jeg synes, det er en undervurdering af det, vi har leveret, mens vi har været i regering,« siger Olsen Dyhr, der ser kritikken fra Jesper Petersen som »en sidste salut, før han går«.

»Jeg synes, han skullet have ladet være med det,« siger hun.

På Facebook går hun skridtet videre og kalder indirekte Jesper Petersen en kylling.

»... jeg synes man er en kylling hvis man stikker halen mellem benene, så snart det bliver lidt svært. Det kræver mod at sidde i regering og tage ansvar,« skriver ministeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip