SF-næstformand skuffet over koordineret udmelding

Skrevet af admin

20/03/2013
»De har været en stor del af mit politiske liv siden SFU. Det er da noget, man lige skal forholde sig til,« siger Peter Westermann.Nostalgien bliver dog hurtigt erstattet med ærgrelse og skuffelse over partiskiftet fra Jesper Petersen, Emilie Turunen og Nanna Westerby.»Jeg mener, de burde have meldt sig ud og overladt deres mandater til suppleanterne. Det er min opgave at sikre det stærkeste SF-hold. De har retten på deres side, men som næstformand for partiet vil jeg sige, at det jo ikke er noget, der styrker partiet,« siger Peter Westermann.Næstformanden, der deler hvervet med Mette Touborg, kalder det »tankevækkende«, at de tre SF-profiler har koordineret beslutningen.»Grundlæggende virker det lidt letkøbt, at Jesper siger, at SF ikke tager ansvar. Det er jo ikke situationen, og han har jo selv siddet centralt, så det må han jo vide. SF løfter ansvar også for svære kompromisser. Vi insisterer på at gøre det fra en position midt på den danske venstrefløj. Føler han sig ikke hjemme, må han jo finde et andet sted,« siger Peter Westermann.»Jesper, Emilie og Nanna ønsker ikke, at der skal være forskel på S og SF. De hører bedre hjemme i S med deres holdninger. Men det skuffer mig, at de vil svække vores parti og de mandater, vælgerne har givet os,« fortsætter han.Peter Westermann understreger, at han ikke overvejer at følge i sporene på sine tre tidligere partikollegaer. Han føler sig hjemme i SF.»I høj grad. Det har jeg altid gjort,« siger næstformanden.

Dagens topnyheder

»De har været en stor del af mit politiske liv siden SFU. Det er da noget, man lige skal forholde sig til,« siger Peter Westermann.

Nostalgien bliver dog hurtigt erstattet med ærgrelse og skuffelse over partiskiftet fra Jesper Petersen, Emilie Turunen og Nanna Westerby.

»Jeg mener, de burde have meldt sig ud og overladt deres mandater til suppleanterne. Det er min opgave at sikre det stærkeste SF-hold. De har retten på deres side, men som næstformand for partiet vil jeg sige, at det jo ikke er noget, der styrker partiet,« siger Peter Westermann.

Næstformanden, der deler hvervet med Mette Touborg, kalder det »tankevækkende«, at de tre SF-profiler har koordineret beslutningen.

»Grundlæggende virker det lidt letkøbt, at Jesper siger, at SF ikke tager ansvar. Det er jo ikke situationen, og han har jo selv siddet centralt, så det må han jo vide. SF løfter ansvar også for svære kompromisser. Vi insisterer på at gøre det fra en position midt på den danske venstrefløj. Føler han sig ikke hjemme, må han jo finde et andet sted,« siger Peter Westermann.

»Jesper, Emilie og Nanna ønsker ikke, at der skal være forskel på S og SF. De hører bedre hjemme i S med deres holdninger. Men det skuffer mig, at de vil svække vores parti og de mandater, vælgerne har givet os,« fortsætter han.

Peter Westermann understreger, at han ikke overvejer at følge i sporene på sine tre tidligere partikollegaer. Han føler sig hjemme i SF.

»I høj grad. Det har jeg altid gjort,« siger næstformanden.