SF ønsker ikke mere forældrepålæg

SF er således ikke lige så stor tilhænger af et øget brug af det såkaldte forældrepålæg, hvor forældre trækkes i sociale ydelser, hvis deres børn ikke går i skole, eller hvis de begår kriminalitet.

»Jeg er ikke vild med mere forældrepålæg. Det kan da godt være, at det faktisk kan have en positiv effekt i nogle få tilfælde, men når det er så lidt anvendt, som det er, hænger det nok sammen med, at en dårligere økonomi vil stille familien endnu svagere. Jeg er derfor enig med socialrådgiverne, der siger, at det her skal anvendes med største forsigtighed,« siger rets- og integrationsordfører Karina Lorentzen (SF) i en skriftlig kommentar.

Hun mener, der er tale om et socialt problem, som er ens for både danske forældre og minoritetsforældre med kriminalitetstruede børn.

»De færreste forældre synes, det er godt, at deres børn bliver kriminelle. Derfor skal vi arbejde med at give forældrene evne til at være gode forældre, der sætter relevante krav til deres børn. Det kan jo være svært, når man taler dårligt dansk, har svært ved at forstå samfundet eller har krigstraumer, og så har vi et samfundsansvar for at træde til,« siger Karina Lorentzen.

SF-ordføreren er dog helt på linje med ministeren omkring, at der er store problemer at tage hånd om.

»Jeg er enig i, at vi forholdsmæssigt har for mange kriminelle unge med etnisk baggrund. Udover at deres kriminalitet og grænseoverskridende adfærd er et alvorligt samfundsproblem, er deres situation også sørgelig for både dem og deres familier. Og jeg er overbevist om, at socialministeren har ret, når hun siger, at forældrene i højere grad skal tage ansvar her,« siger Karina Lorentzen, der er enig i, at pædagoger skal uddannes bedre til at bekæmpe kriminalitet, og at forældre med kriminalitetstruede børn skal uddannes til at tage mere ansvar.

»Det er vigtigt at få forældrene på banen, fra børnene er små, og her kan vi gøre en stor forskel.«

Dagens Gossip