SF og V til asylansøgere: »Rejs hjem«

Onsdag kom det frem, at der er findes 123 personer i den situation i Danmark, men de skal ikke regne med at få hjælp fra Christiansborg.

»Hvis man er blevet afvist, så skal man rejse hjem. Jeg kender ikke baggrunden for sagerne, men udgangspunktet er, at de skal tilbage. Selvom jeg deler bekymringen for disse mennesker,« siger integrationsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

Eksperter har længe advaret om de skadelige virkninger, det kan have på børn og voksne at sidde længe i asylcentrene. Ikke desto mindre viser de nye tal, at problemet er steget fra 68 personer til 123 fra 2011 til marts i år.

Det gør indtryk på Venstres Jan. E. Jørgensen (V), men:

»Det er en situation, som folk selv har bragt sig i. Venstre kan ikke gå med til at sige, at bare man bliver i landet, så får man opholdstilladelse. Det er helt uholdbart, så vi er nødt til at sige til de her mennesker, at de har fået deres sag prøvet, og at de må rejse hjem,« siger han.

Sidste år sagde justitsminister Morten Bødskov (S), at flere afviste asylansøgere måtte rejse hjem, og siden har regeringen, Liberal Alliance og Enhedslisten indgået en ny asylaftale, som ifølge Karina Lorentzen Dehnhardt burde nedbringe antallet af afviste asylansøgere.

»Vi har med den nye asylaftale sikret både mere rådgivning og givet økonomiske incitamenter. Jeg tror, at vi har gjort det, der er muligt for dem,« siger hun.

Enhedslisten har bedt justitsministeren om en forklaring på de nye tal.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip