SF om børnecheck-advarsler: Dybt kritisabelt

VK-regeringen blev i 2010 advaret flere gange imod lovforslaget om at indføre det såkaldte optjeningsprincip for børnechecken for udenlandske EU-borgere. Det er stik imod, hvad ledende politikere fra både Venstre og de Konservative har sagt, skriver Berlingske.

Lisbeth Bech Poulsen, SF's EU-ordfører, kritiserer, at VK-regeringen har valgt at overhøre advarslerne.

- Det er dybt kritisabelt, hvis VK-regeringen har handlet mod bedre vidende og allerede var advaret, inden de konstruerede optjeningskravet, skriver hun i en e-mail til Ritzau.

EU-ordføreren ser gerne løsninger på, hvordan velfærdsydelserne bliver sikret, "men det skal naturligvis hverken være uholdbare eller ulovlige løsninger", lyder det.

- Derfor har vi også så sent som i sidste spørgetime spurgt statsministeren om, hvad regeringen vil gøre på europæisk niveau, hvor en række ligesindede lande har rejst debatten, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Optjeningsprincippet betød, at EU-borgere skulle have haft bopæl eller beskæftigelse i mindst to år i Danmark for at modtage fuld børneydelse, men ifølge EU-Kommissionen har EU-borgere ret til ydelsen, så snart de får arbejde i landet.

- VK har i hele den her problematik om velfærdsydelser været som en elefant i en glasbutik, hvor de først fremsætter forslag og derefter trækker forslagene tilbage. De nye oplysninger understreger kun, hvor uskønt hele forløbet har været, mener SF's EU-ordfører.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip