SF om færre pædagoger: Det er forfærdeligt

Skrevet af admin

18/09/2015

Dagens topnyheder

Der er ifølge en gennemgang fra fagforbundet Bupl udsigt til færre pædagoger næste år, da en række kommuner planlægger at spare, hvilket ifølge SF er "forfærdeligt."

50 kommuner planlæger at skære i udgifterne, mens 36 vil holde budgetterne i ro alene på skole- og fritidsområdet, men antallet af pædagoger er allerede skrabet, mener børneordfører Jacob Mark (SF).

- Det er helt forfærdeligt. Jeg har selv været børneudvalgsformand og været i praktik i flere dagtilbud. Normeringerne er simpelthen så skrabede, at vi ikke længere kan acceptere det på vegne af vores børn.

- Hvis folk bliver syge, er der ingen til at tage over, fordi normeringerne er så dårlige, siger Jacob Mark, som agter at stille et skriftligt spørgsmål til undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), som er i gang med et serviceeftersyn af skolereformen.

På skoleområdet varsler nogle kommuner besparelser på to-voksenordninger og midler til pædagoger i indskolingen ifølge Bupl.

På SFO- og klubbudgetterne lægges der op til færre pædagoger, lukkeuger, reduceret åbningstid og lukning af klubtilbud.

Ifølge Enhedslisten tåler området ikke flere forringelser.

- Det er at smide brænde på bålet, hvis halvdelen af landets kommuner gør alvor af at spare pædagogisk personale væk i skoler og skolefritidsordninger.

- Der har siden skolestarten i august været en massiv kritik af de lange skoledage og de problemer, det giver for undervisningen, når lærerne ikke har den nødvendige tid til at forberede sig, siger Jakob Sølvhøj, skoleordfører for Enhedslisten.

/ritzau/