SF om Koch-rapport: Ufaglærte skal uddannes

Ufaglærte skal uddanne sig ud af arbejdsløshed. A-kasserne skal styrkes i samarbejdet med 91 kommunale jobcentre. Reformen af beskæftigelsessystemet skal ikke være en slankekur. Derfor bør pengene blive i systemet.

Det er SF's tre overordnede krav til reformen af beskæftigelses-systemet, som forhenværende skatteminister Carsten Koch tirsdag præsenterer. SF er uenig med Venstre, som vil spare fire milliarder kroner, siger SF's leder Pia Olsen Dyhr.

- Det er vi uenige i. Man skal ikke bruge denne reform som en spareøvelse. Der er brug for, at de mange arbejdsløse, som er uden arbejde lige nu, reelt får en uddannelse, så de kan komme i arbejde igen. Det må stå i centrum for reformen, siger Pia Olsen Dyhr.

I 2007 sløjfede VK-regeringen Arbejdsformidlingen, så arbejdsløse kom til kommunale jobcentre. De skal ikke nedlægges, men samarbejde mere med a-kasserne, mener SF's leder, der i weekenden vælges som partiformand i stedet for Annette Vilhelmsen.

- Jeg ser gerne, at man kombinerer jobcentre og a-kasser. Carsten Koch taler om, at man skal tage udgangspunkt i den enkelte ledige.

- Det må være et valg hos den enkelte ledige, hvor man føler sig bedst skubbet videre - enten i a-kassen eller jobcentret, siger Pia Olsen Dyhr.

Carsten Koch-udvalget har foreslået at fjerne seks ugers selvvalgt uddannelse for ledige. Ordningen er ikke afgørende, mener SF's leder.

- Uddannelse er en vigtig del af reformen. Det handler ikke om, at man nødvendigvis stadig skal have ret til at gå på "Kend din indre fugl"-kurser, som de seks uger også er blevet brugt til, siger Pia Olsen Dyhr.

- Andre har brugt det til at komme i arbejde med svejsekurser. Det handler om en ordentlig uddannelsespakke i beskæftigelsesforløbet, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip