SF om militær støtte til oprørere: »Det kan gå grueligt galt«

Man kan langt fra være sikker på, at våbnene lander i de rigtige hænder, lyder meldingen fra regeringspartiet.

»Vi ved, at Rusland støtter Assad-styret, men der er altså også en lang række oprørsgrupper, som er støttet af andre lande i Mellemøsten, og som er noget mere radikale, end vi ønsker det,« siger politisk ordfører Jonas Dahl (SF).

»Det kan ende gruelig galt, hvis vi støtter noget, som for os virker mere venligsindet, og man skal være meget varsom med bare at pumpe krudt og kugler ind i et land. Det kan godt få konflikten til at eskalere endnu mere,« fortsætter Jonas Dahl.

Han bruger den amerikanske våbenstøtte til Afghanistan, da Rusland ville invadere landet i 1980erne, som et skrækeksempel på, hvad der kan ske.

»Våbnene gik direkte til Taleban, og det var i høj grad de våben, som vi endte med selv at skulle bekæmpe. Derfor skal man være meget sikker på, at våbnene ryger de rigtige steder hen,« siger Jonas Dahl.

Spørgsmål: Er det et nej til at følge USAs eksempel?

»Jeg synes, vi skal følge udviklingen, for det er meget kritisk, når man begynder at bruge kemiske våben, som det virker til at være tilfældet. Det er meget alvorligt angreb, ikke bare på ens egen befolkning, men også i forhold de regler, der gælder for krigsførelse,« siger Jonas Dahl.

»Men vi skal have en meget sikker analyse af, hvor de våben kommer hen, inden man begynder at sende dem til Syrien. Og hvad kan våbnene i øvrigt bidrage til,« fortsætter Jonas Dahl.

Amerikanske efterretninger viser, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, har brugt kemiske våben mod oprørerne, og det har fået præsident Barack Obama til at åbne for militær støtte til oprørerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip