SF om Søvndals indlæggelse: Vi er alle berørte af det

Skrevet af admin

22/10/2013

Mest læste i dag

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) forventer selv at være tilbage i jobbet inden længe, efter at han tirsdag er blevet opereret for en blodprop i hjertet.

Det fortæller SF's formand, Annette Vilhelmsen, som opfordrer til at give Søvndal fred og ro til at komme sig efter den vellykkede operation.

- Villy Søvndal har gennemgået en vellykket operation her til formiddag. Han har det efter omstændighederne godt.

- Vores tanker går både til Villy Søvndal og hans familie. Vi glæder os at til at se Villy tilbage på arbejdet igen, men lige nu er det vigtigt at give Villy og hans familie tid til at komme sig i fred og ro, siger Vilhelmsen i en skriftlig kommentar.

Ifølge Udenrigsministeriet mærkede Søvndal begyndende smerter tirsdag morgen. Smerterne tog til og blev kraftige på køreturen mod ministeriet, og til sidst besluttede Søvndal og hans chauffør at ringe efter en ambulance.

På Rigshospitalet konstaterede lægerne, at der var tale om en blodprop, og Søvndal gennemgik herefter en operation under lokalbedøvelse.

SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, glæder sig også over, at Villy Søvndals operation har været vellykket.

- Han forventer selv at være tilbage på arbejdet inden for kort tid, og vi glæder os selvfølgelig til at se ham. Vi er glade for, at alt er gået godt. Villy er ved godt mod, omstændighederne taget i betragtning, fortæller Jonas Dahl.

- Det er klart, at når man kender hinanden så godt og har arbejdet så tæt sammen, som man gør i en folketingsgruppe, så bliver man berørt af det. Lige nu glæder vi os bare til at se Villy igen, siger SF's politiske ordfører.

Senere tirsdag skulle Søvndal blandt andet have mødtes med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, og holdt afslutningstalen på Global Green Growth Forum i København.

/ritzau/