SF opfordrer poltiet til gøre mere mod internetkriminelle

»Det er meget vanskeligt, fordi denne type kriminalitet krydser grænser. Men politiet skal opprioritere den her opgave og organisere sig selv, så de har kompetencer og viden til at kunne efterforske internetkriminalitet,« siger hun og henviser til at politiet modsat tidligere selv bestemmer, hvad pengene skal bruges til.

Tidligere skulle lønsummen hos politiet bruges på et antal betjente, hvor politiet nu har mulighed for at indhente eksperter og fagpersonel til eksempelvis internetkriminalitet, forklarer Karina Lorentzen, der er klar til at gribe ind, hvis politiet ikke magter opgaven.

»Hvis politiet ikke selv kommer i gang med det her arbejdsfelt, så bliver vi nødt til at drøfte det i politiforligskredsen,« siger hun.

Meldingen kommer efter, at eksperter i Jyllands-Posten torsdag konkluderer, at det er så godt som umuligt at fange kriminelle på nettet. Ifølge Finansrådet medførte 56 ud af i alt 199 indbrud på bankkontoer et tab på 6,3 millioner kroner.

Chefen for Rigspolitiets Nationale IT-Efterforskningssektion (NITES), Johnny Lundberg fortæller til Jyllands-Posten, at risikoen for at blive opdaget som kriminel på nettet er meget lille.

»Kriminaliteten er global. De opererer fra et andet land i verden og får måske pengene sendt til et tredje land. Derfor er det meget, meget vanskeligt at opklare, og jeg kan ikke umiddelbart huske en sag, som vi har opklaret i Danmark, men vi leverer jævnligt efterforskningsmateriale til andre lande,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dagens Gossip