SF-ordfører: Alle kommer til at stemme for Dong-aftale

Modstanden mod Dong-aftalen vokser i SF's egne rækker, og der bliver sat spørgsmålstegn ved partiets fortsatte deltagelse i regeringen.

Men det er en samlet folketingsgruppe i SF, der torsdag vil støtte salget af en ejerandel i Dong til Goldman Sachs. Det siger SF's politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, til TV2 News, efter at hun hele dagen har afvist at svare på spørgsmål om sagen.

- Alle kommer til at stemme for den aftale, der ligger, siger hun.

Ifølge Lisbeth Bech Poulsen har også Karsten Hønge, som tirsdag er gået forrest med kritikken af Dong-aftalen og SF's rolle i regeringen, lovet, at hans mandat følger SF's officielle linje.

Lisbeth Bech Poulsen lyder ikke til at have meget forståelse for kritikken fra Karsten Hønge, som er i Folketinget som vikar for sygemeldte Anne Baastrup.

- Nogle mennesker vil sige forskellige ting for at komme i rampelyset. Det må stå for hans egen regning, siger hun til TV2 News.

Selvom Lisbeth Bech Poulsen udtrykker forståelse for bekymringen i SF-baglandet omkring frasalget af Dong, så afviser hun, at det skal gøres til et spørgsmål om partiets fortsatte regeringsdeltagelse.

- Jeg kan godt forstå, at der er en bekymring i baglandet. Det kan jeg godt. På den anden side synes jeg også, at det er specielt, at hver gang der er en stor diskussion om et vigtigt emne i SF, så bliver det til et spørgsmål om regeringsdeltagelse.

- Vi skal ikke træde ud af regeringen. Vi skal kæmpe for vores mærkesager, siger hun til TV2 News.

SF's landsledelse og folketingsgruppen er onsdag indkaldt til et hastemøde, hvor Dong-aftalen skal diskuteres.

Aftalen, som giver Goldman Sachs en ejerandel i Dong på 19 procent, skal efter planen godkendes torsdag i Folketingets Finansudvalg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip