SF-ordfører: Alle kommer til at stemme for Dong-aftale

Modstanden mod Dong-aftalen vokser i SF's egne rækker, og der bliver sat spørgsmålstegn ved partiets fortsatte deltagelse i regeringen.

Men det er en samlet folketingsgruppe i SF, der torsdag vil støtte salget af en ejerandel i Dong til Goldman Sachs. Det siger SF's politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, til TV2 News, efter at hun hele dagen har afvist at svare på spørgsmål om sagen.

- Alle kommer til at stemme for den aftale, der ligger, siger hun.

Ifølge Lisbeth Bech Poulsen har også Karsten Hønge, som tirsdag er gået forrest med kritikken af Dong-aftalen og SF's rolle i regeringen, lovet, at hans mandat følger SF's officielle linje.

Lisbeth Bech Poulsen lyder ikke til at have meget forståelse for kritikken fra Karsten Hønge, som er i Folketinget som vikar for sygemeldte Anne Baastrup.

- Nogle mennesker vil sige forskellige ting for at komme i rampelyset. Det må stå for hans egen regning, siger hun til TV2 News.

Selvom Lisbeth Bech Poulsen udtrykker forståelse for bekymringen i SF-baglandet omkring frasalget af Dong, så afviser hun, at det skal gøres til et spørgsmål om partiets fortsatte regeringsdeltagelse.

- Jeg kan godt forstå, at der er en bekymring i baglandet. Det kan jeg godt. På den anden side synes jeg også, at det er specielt, at hver gang der er en stor diskussion om et vigtigt emne i SF, så bliver det til et spørgsmål om regeringsdeltagelse.

- Vi skal ikke træde ud af regeringen. Vi skal kæmpe for vores mærkesager, siger hun til TV2 News.

SF's landsledelse og folketingsgruppen er onsdag indkaldt til et hastemøde, hvor Dong-aftalen skal diskuteres.

Aftalen, som giver Goldman Sachs en ejerandel i Dong på 19 procent, skal efter planen godkendes torsdag i Folketingets Finansudvalg.

/ritzau/

Dagens Gossip