SF-ordfører: Finansloven er ikke et overflødighedshorn

»Det er jo ikke noget overflødighedshorn af en finanslov. Det kan alle se, men i en tid, hvor vi har underskud og gæld og skal have rettet op på nogle ting, så er det både en økonomisk ansvarlig og en social ansvarlig finanslov i forhold til uddannelse specielt, men også miljø, udsatte børn og unge og jobskabelse,« siger partiets finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Hun fremhæver, at finanslovsudspillet indeholder penge til flere af de fokusområder, der er vigtige for partiet.

»Der bliver nogle penge til grøn omstilling , til socialt udsatte, og så finansierer vi det øgede optag på uddannelserne krone for krone. Det er virkelig i takt med vores mærkesager, den måde de penge bliver prioriteret på. Nu skal vi så forhandle, med dem der vil. Vi er meget tilfredse med den måde, som vi fordeler de penge, der nu er til rådighed på,« siger ordføreren.

Lisbeth Bech Poulsen håber, at de kommende forhandlinger med folketingets partier vil bære frugt.

»Jeg håber, at Enhedslisten og andre partier, der skulle have lyst til at forhandle med os, kan se, at inden for det muliges kunst, så er det her noget, vi har behov i Danmark. Især i en krisetid er det vigtigt at fokusere på uddannelse. Der er to milliarder ekstra til kommunerne og to milliarder ekstra til regionerne og landsbyggefondsmidlerne, der ligger i Vækstplan DK. Vores udspil har dermed et klart jobskabende fokus, og det håber jeg, at der bliver kvitteret for,« siger Lisbeth Bech Poulsen.

Dagens Gossip