SF-ordfører: Rød-grønne mærkesager skal vende nedtur

SF skal vende sin nedtur med støtte fra blot 3,8 procent af vælgerne ved at fokusere på rød-grønne mærkesager som togfonden til 28,5 milliarder kroner, reform af erhvervsuddannelser og ved at skaffe flere job.

Det siger SF's politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, om partiets status som Folketingets mindste parti i Voxmeters seneste måling for Ritzau.

- Det er selvfølgelig ikke en tilfredsstillende måling for os. Det er afgørende med et stærkt SF, når vi skal skabe gode løsninger på alle de udfordringer, som Danmark står overfor, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Hun vil ikke gøre sig klog på, om årsagen til nedturen kan være Folketingets næse til SF- formand Annette Vilhelmsen for at uddele én million kroner til Lisbeth Zornig Andersens projekt "Stemmer på kanten" i strid med bevillingsreglerne.

- Der har været blæst om vort parti i et stykke tid, men jeg vil ikke spekulere i grundene, siger SF's politiske ordfører.

SF skal kæmpe sig tilbage ved at overbevise vælgerne om sine rød-grønne mærkesager, mener hun.

- Vi skal vise vælgerne, at vi leverer klare venstreorienterede udspil, resultater og vurderinger. Vi skal de næste måneder forhandle togfond og en erhvervsskolereform færdig. Desuden skal en milliard kroner udmøntes til de ældre, påpeger Lisbeth Bech Poulsen.

SF skal ikke skabe større kant til regeringspartnerne, Socialdemokraterne og De Radikale, for at skaffe folkesocialisterne fremgang, fastslår hun.

- Regeringen består af tre forskellige partier, som er fælles om et projekt, og vi har mange gode ting på programmet.

- SF skal selvfølgelig kæmpe for røde og grønne, venstreorienterede mærkesager. Det er klart, understreger politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen.

/ritzau/

Dagens Gossip