SF: Peberspray i hjemmet vil få tyve til at bruge farlige våben

Skrevet af admin

23/01/2014

Mest læste i dag

Hvis man skal forsvare sig med peberspray, kræver det snarrådighed og præcision, og man risikerer, at indbrudstyve går til angreb eller bevæbner sig med farligere våben.

Derfor giver peberspray i hjemmet en falsk tryghed, mener Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører for SF.

- Det er fuldstændigt tosset at åbne for peberspray i hjemmet. Jeg kan have stor forståelse for, at man føler sig utryg og vil beskytte sig selv, men peberspray er en falsk tryghed. Det er en tænkt situation at kunne reagere snarrådigt og bruge det korrekt, siger hun.

Venstres integrationsordfører og medlem af retsudvalget, Inger Støjberg, har ellers argumenteret for, at det burde være lovligt at have en peberspray liggende derhjemme.

En peberspray på natbordet er et helt rimeligt middel til selvforsvar, lød det i Politiken, hvis kriminelle skulle trænge ind i boligen.

Men Karina Lorentzen Dehnhardt frygter, at pebersprayen ikke vil blive liggende derhjemme. Det er heller ikke lovligt at gå med kniv, påpeger hun, men de bliver alligevel brugt til forbrydelser.

- Sådan vil det også blive med peberspray, hvis vi tillader det i hjemmet. Jeg tror, vi kommer til at åbne for noget farligt og uoverskueligt, siger hun.

Også Socialdemokraterne har advaret mod idéen. Men noget tyder på, at forslaget kunne blive en realitet, hvis flertallet skifter efter næste folketingsvalg.

Dansk Folkeparti er nemlig med på forslaget, og De Konservative erklærer sig åbne over for idéen, så længe peberspray kun bliver lovligt i hjemmet.

/ritzau/