SF-profil beholder omstridt pension: Det er en principsag

Skrevet af admin

12/08/2015

Dagens topnyheder

Politikernes ret til at modtage eftervederlag og pension trods en løn som minister eller folketingsmedlem har fået en ophedet debat til at rase.

Og hvor forsvarsminister Carl Holst (V) har bedt om at få stoppet fremtidige udbetalinger af sit eftervederlag, og Alternativets formand, Uffe Elbæk, har frabedt sig at modtage sin ministerpension, går SF-profilen Holger K. Nielsen imod strømmen.

Om to uger har SF's tidligere minister ret til at få ministerpension ved siden af folketingslønnen, der er på cirka 51.000 kroner om måneden.

- Det har jeg tænkt mig at gøre. For mig er det her et principielt spørgsmål om, at der er nogle regler, siger han til TV2 og fortsætter:

- Det er ikke rimeligt og rigtigt, at man som enkeltperson individuelt skal forholde sig til, om de regler er rimelige eller ej. Det er et politisk spørgsmål, som vi er nødt til at diskutere i Folketinget, og som vi også skal diskutere her til efteråret.

Over for Ekstra Bladet bekræfter Holger K. Nielsen sit standpunkt, men siger samtidig, at selvom han ikke takker nej, er han ikke nødvendigvis tilhænger af de nuværende regler.

- Jeg er tilhænger af, at man skal ændre reglerne – både pensions- og eftervederlagsreglerne. Men jeg synes ikke, at det er den enkelte, der skal tage de valg. Derfor er jeg principielt imod, siger SF'eren til avisen.

Den tidligere skatte- og udenrigsministers udmelding møder dog kritik fra Enhedslistens næstgruppeformand, Pernille Skipper.

- Hvis man ikke kan forsvare reglerne, så er det noget mærkeligt noget at gemme sig bag dem.

- Hvis Holger og SF ville stille sig op og forsvare, at man fik ministerpension og folketingsløn samtidig, så ville det være en ting. Men hvis han mener, at reglerne er dårlige, så kan jeg ærlig talt ikke forstå, hvorfor han følger dem. Der er ikke pligt til modtage pensionen, siger hun til Ekstra Bladet.

/ritzau/