SF-profil dropper sine poster: Jeg havde ikke andet valg

SF's politiske ordfører og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, har trukket sig fra sine poster efter partiets ja til Dong-aftalen. Hun kan ikke længere stå inde for SF's linje, siger hun efter gruppemødet onsdag aften.

- Jeg har ikke ønsket denne her beslutning. Jeg har ønsket, at partiet skulle sige nej. Det synes jeg, at jeg må tage konsekvenserne af, siger Lisbeth Bech Poulsen (SF) til en klynge af journalister.

- Jeg synes også, at jeg har påtaget mig opgaven om at være boksebold i en periode. Og jeg har internt gjort det meget klart, hvad jeg mente, siger hun.

SF's landsledelse valgte onsdag at sige ja til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs' kapitalindsprøjtning i Dong Energy.

Lisbeth Bech Poulsen mener ikke, at hun havde andre valg end at forlade sine SF-poster.

- Jeg tror, at hvis jeg havde vaklet, så havde jeg ikke givet landsledelsen en reel mulighed for træffe en beslutning, siger hun.

Det er ikke første gang, at Lisbeth Bech Poulsen i vælten over en politisk aftale.

I 2012 endte hun, under pres fra den daværende ledelse, med at stemme for skatteaftalen, der sænkede selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

Hun måtte grådkvalt eskorteres ud af SF's gruppeværelse på Christiansborg efter at være blevet sat på plads.

SF's næstformand, Peter Westermann, har også valgt at trække sig, efter at regeringspartiet har givet grønt lys til Dong-aftalen. Han er dog stadig en del af partiet.

Det samme er Lisbeth Bech Poulsen, men hendes fremtid i folketingsgruppen er uvis.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip