SF-profiler vil hjælpe lærere

»Vi har sendt vores henvendelse, fordi vi vil forsøge at se, om der er nogle steder, hvor man kan mødes med hinanden. Vi bringer nogle nye forslag i spil, som vi håber kan være et kompromis, og vi spørger konkret KLs forhandlere, om forslagene kan bruges,« siger Kirstine Bille til Jyllands-Posten.

Hidtil har KLs bestyrelse på i alt 17 mand stået sammen i den faglige kamp, og KL-formand Erik Nielsen (S) afviser, at der skulle være bestyrelsesmedlemmer, der får »dårlig mave over konflikten«. Kompromisforslaget fra SFerne er det seneste af flere forsøg på at bløde op for kursen mod lærerne, hvor også uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge har været på banen med en kommentar om, at et regeringsindgreb »ikke bare skal ophøje« KLs krav til lov.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger handler kompromisforslaget blandt andet om at lempe for KL-kravet om en fjernelse af den aldersreduktion, der giver lærere over 60 år 175 timers fri med fuld løn årligt.

SFs politiske ordfører Jonas Dahl (SF) vil ikke kommentere på konflikten og forslaget fra KL-bestyrelsens SFere.

»Der er konflikt mellem KL og lærerne, og vi overlader KLs strategi til KL,« siger Jonas Dahl til avisen.

KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K), mener imidlertid ikke, at SFernes offensiv vil ændre synderligt ved forhandlingerne.

»Der er ikke umiddelbart noget i forslagene fra de tre SFere, der skaber nye muligheder. Den store knast er stadig lærernes arbejdstidsaftale. Hvis lærerne skulle erkende, at de ikke kan beholde deres nuværende arbejdstidsaftale, må vi se på, om der er nogle elementer i det, som de tre SF’ere er inde på, der kan diskuteres,« siger Michael Ziegler til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip