SF: Rangordning af kræftrisici kan blive sovepude

Det mener SF, der dermed afviser Venstres forslag om en rangordning af, hvilke stoffer man primært skal holde sig fra for at undgå en forøgelse af risikoen for at få kræft.

»Forslaget er sympatisk nok, men problemet med en bureaukratisk liste er, at den kan blive en sovepude, hvor vi ikke har den nye viden på området hele tiden, så befolkningen kan blive informeret,« siger sundhedsordfører Özlem Cekic (SF).

Spørgsmål: Men man kan vel bare opdatere listen?

»Jo, og så kan vi begynde at diskutere, hvornår listen skal opdateres, hvem der har ansvaret for den, og hvilke produkter der skal være på den,« siger sundhedsordføreren,

Özlem Cekic mener, at man altid kan diskutere, hvordan systemet bliver bedre, men understreger, at hun ikke er fortaler for en liste.

»I stedet skal man være mere opmærksom på at få den nye viden ud til befolkningen, så hurtigt som muligt,« siger SFeren.

Og det fungerer ifølge Özlem Cekic udmærket, som det var tilfældet onsdag, hvor Fødevarestyrelsen på baggrund af en ny analyse rådede alle børn til at holde sig helt fra riskiks og risdrik og i øvrigt holde igen med blandt andet risgrød, da produkterne har et relativt højt indhold af uorganisk arsen, der kan øge risikoen for at udvikle kræft.

Dagens Gossip