SF: Regeringen er selv skyld i Danmarks dårlige ry

Skrevet af admin

24/01/2016

Mest læste i dag

Det er "helt i hegnet", når udenrigsminister Kristian Jensen (V) beskylder danske europaparlamentarikere for at skade Danmarks ry. Sådan lyder reaktionen fra SF-formand Pia Olsen Dyhr.

- Det er smykkeforslaget, der har skabt problemet. Det er ikke det, at vi taler om det, der er problemet, siger hun med henvisning til regeringens lovforslag om at beslaglægge asylansøgeres værdier.

Lovforslaget tredjebehandles i Folketinget tirsdag, og mandag drager Kristian Jensen og udlændinge- og integrationsordfører Inger Støjberg (V) til EU-Parlamentet i Bruxelles for at forklare og forsvare den omstridte lov, der har skabt avisforsider i udlandet.

I den forbindelse udtaler Kristian Jensen til TV 2, at det har været nogle af de danske europaparlamentarikere, der har været "mest aktive i at skabe den stemning, der gør, at Danmark nu er blevet bedt om at forklare sig dernede".

Det afviser Pia Olsen Dyhr fuldstændig.

- Det har jo også været oppe hos FN’s Flygtningehøjkommissariat, kommissionen og mange af de store internationale medier. At nogle europaparlamentarikere siger noget - skulle det være grunden til, at verden kigger på Danmark?

- Det er ikke kun i Europaparlamentet, man diskuterer Danmark. Smykkeforslaget har jo været på alverdens avisforsider, siger SF-lederen.

Kristian Jensen udtaler samtidig til TV 2, at man bør være fælles om at tale Danmark op. Det er Pia Olsen Dyhr til gengæld helt enig med ministeren i.

- Men forudsætningen for at kunne det er, at man har en lovgivning, der afspejler det, man skal tale op. Lige nu laver vi lovgivning, der i den grad udstiller Danmark som helt særligt restriktivt.

Pia Olsen Dyhr anklager omvendt udenrigsministeren for at symptombehandle i stedet for at kigge på årsagen.

- Hvis vi gerne vil have, at resten af verden ser os som et land, der er frisindet, tolerant og interessant at samarbejde med, så er vi nødt til at handle efter det, siger hun.

Udenrigsministeren sætter ikke person- og partinavn på sine beskyldninger. Men DF's europaparlamentariker Anders P. Vistisen peger især på SF og De Radikale som ansvarlige for det dårlige omdømme.

/ritzau/