SF ser muligheder i resolut asylmodel

»Vi bliver nødt til at sikre vores asylsystem til dem, der virkelig har et beskyttelsesbehov - for tiden især syrere. Det er der ikke nogle af romaerne fra Serbien, der har. Det er vores opfattelse, at der var spredt sig nogle idéer blandt dem om, at man bare kunne komme hertil for at få penge og have det godt, inden man blev sendt tilbage,« siger partiets integrationsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).

Ifølge Jyllands-Posten søgte 159 serbiske romaer søgte asyl i Danmark i februar. I maj var tallet 20, og i juni er der indtil nu kommet fem.

De serbiske romaer, der i februar udgjorde 27 procent af alle asylansøgere i Danmark, er blevet frataget lommepenge, madpenge og ekstra børnepenge og får kun udleveret madbilletter til asylcentrets kantine. Samtidig bliver deres sager lynbehandlet på tre til fire uger, hvor de tidligere tog et halvt år at behandle. Endelig bliver romaerne fløjet til Serbien og efterladt med penge til en busbillet.

Karina Lorentzen Dehnhardt har ikke kendskab til, om der er andre grupper, man kan anvende den konsekvente model over for.

»Men hvis der nogle, der misbruger det danske asylsystem og ikke har et asylmotiv, så går jeg ud fra, at modellen anvendes igen. Men det vil jeg overlade til fagfolkene,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen (DF), siger til Jyllands-Posten, at han vil have ordningen udvidet, så endnu flere grupper fratages penge, eksempelvis børnehjælp og mulighed for at være i Danmark i længere tid.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip