SF siger farvel til en tro væbner

På flere måder er hovedpersonen synonym med SFs optur og siden nedtur efter årtusindeskiftet. Den nu tidligere politiske ordfører blev valgt ind i 2007, hvor effekten af tidligere SF-formand Villy Søvndal (SF) for alvor trak vælgere til.

Jesper Petersen havde forinden trådt sine politiske barnesko i partiet, hvor han i 2004 til 2006 sad som formand for partiets ungdomsorganisation.

Den baggrund har politikere før brugt som katapult til en toppost i landspolitik, og det var måske også det, som Jesper Petersens vælgere i Sydjyllands Storkreds havde i tankerne, da de første gang stemte på ham.

De vælgere kan måske forvente at se ham igen, for Jesper Petersens lyst til magten er nemlig ikke forandret.

I sin opsigelse tirsdag aften sagde Jesper Petersen til TV2 News, at han forlader SF, fordi han ikke har »et jomfrueligt syn på magten, men ønsker at bruge den til at lave konkrete forbedringer for almindelige mennesker«.

Under efterårets formandsopgør i SF valgte Jesper Petersen side til fordel for sundhedsminister Astrids Krag (SF). Trods hendes nederlag fik Jesper Petersen lov at sidde på den prominente post som ordfører og stod flittigt på mål for at forklare dårlige meningsmålinger, der har præget partiet siden hans tiltræden på posten i 2011.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip