SF siger stadig ja til Dong-salg efter krisemøde

Skrevet af admin

29/01/2014

Dagens topnyheder

Efter et krisemøde i SF er der flertal for, at det lille regeringsparti fortsat vil stemme for salget af en del af Dong Energy til den amerikanske investeringsgigant Goldman Sachs.

- Der var flertal for at støtte den linje, som jeg fremlagde, siger SF-formand Annette Vilhelmsen efter mødet.

- Goldman Sachs er det bedste bud for at sikre, at der fortsat kan udvikles på havvindmøller, siger hun.

Vilhelmsen fortæller dog samtidig, at opbakningen på mødet ikke var entydig. Således var der medlemmer af landsledelsen, der fortsat vedholder, at salget til Goldman Sachs bør aflyses.

Flere iagttagere havde forud for mødet spekuleret i, hvorvidt SF's fremtid i regeringen var på spil under aftenens krisemøde.

Ved sin ankomst til mødet understregede tidligere SF-formand og udenrigsminister Holger K. Nielsen, at et nej fra landsledelsen ville betyde, at partiet ville være nødsaget til at forlade regeringen.

- Vi kan selvfølgelig ikke blive i regeringen, hvis det bliver et nej i aften, sagde han.

Kræfter både i partiets indflydelsesrige landsledelse og helt ind i folketingsgruppen har ifølge flere kilder arbejdet på at skaffe opbakning til, at SF ikke skulle bakke op om regeringens aftale om det kontroversielle frasalg.

En sådan vedtagelse ville pålægge SF på Christiansborg at afvise aftalen, der formelt skal stemmes igennem Folketingets Finansudvalg torsdag.

Aftalen ville dog fortsat være blevet gennemført uden SF, da Socialdemokraterne, De Radikale, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance allerede har gjort det klart, at de støtter aftalen.

/ritzau/