SF søger rød-grønt samarbejde med Socialdemokraterne

Skrevet af admin

19/06/2016

Mest læste i dag

SF satser på rød-grønt samarbejde.

Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, på Folkemødet i Allinge.

Lørdag afviste Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, at føre rød blokpolitik imod regeringen med SF, Enhedslisten og Alternativet. Enhedslisten vil lave en rød "forandringsblok" med SF og Alternativet for at presse Socialdemokraterne mod venstre.

- Det er afgørende, at der føres en rød-grøn økonomisk politik. Hvis borgerlige partier kan stemme for det, er det i orden med mig, siger Pia Olsen Dyhr.

Venstrefløjen har kritiseret, at Socialdemokraterne har stemt for 8 af 10 lov- og beslutningsforslag fra regeringen. Socialdemokraterne er kommet lige lovlig tæt på regeringen, mener SF's formand.

- Der er bestemt områder, hvor SF ikke er enig med dét, Socialdemokraterne har gjort. På flygtningeområdet og social dumping med Uber. Men vi er også enige om meget med Socialdemokraterne. Det afhænger af det politiske indhold, siger Pia Olsen Dyhr.

Selv om SF forlod Helle Thorning-Schmidts S-R-SF-regering i utide, har det ikke skadet samarbejdet til venstre, mener hun.

- Det er tydeligt, at vi ikke er enige på flygtningeområdet. Vi er heller ikke altid enige om den grønne politik. Jeg håber, at centrum-venstre kan stå sammen om klima og energi. Ind imellem er det et slagsmål, siger Pia Olsen Dyhr.

Spørgsmål: - Enhedslisten og Alternativet vil danne en "forandringsblok" til venstre for Socialdemokraterne?

- Det er underligt at snakke om en blok, når man ikke kan mønstre 90 mandater, siger Pia Olsen Dyhr.

SF vil bekæmpe social ulighed, når Folketinget til efteråret forhandler regeringens 2025-plan med skat, pension, ejendomsvurdering, arbejdsudbud og finanslov, siger hun.

- Uligheden er steget siden 80'erne. Flere mennesker bliver sat på et sidespor i samfundet, så nogle børn ikke får lige muligheder med andre børn, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/