SF: Super komisk at blå blok vil af med politiets måltal

Når politiet vifter en bil ind til siden af vejen for at måle bilistens alkohol i blodet, skal man kunne være sikker på, at det sker for at bekæmpe kriminalitet og ikke for at fylde politidirektørens lønningspose med en bonus.

Det mener SF's retsordfører, Karina Lorentzen, som er klar til at gå i dialog med blå blok, der tirsdag har foreslået, at politiets "måltalsregime" skal droppes.

- Jeg er glad for, at de borgerlige åbner op for denne mulighed, for det har jeg kæmpet for i mange år. Jeg synes faktisk, at der er god grund til at gå det her efter med lup, siger hun til Ritzau.

- Jeg foreslår, at man afskaffer politidirektørernes bonus, så vi får ryddet tvivlen af vejen om, hvorvidt politiet gør noget for at skaffe penge til politidirektøren eller for at bekæmpe kriminalitet, uddyber hun.

Venstre og De Konservative er ifølge DR Nyheder parate til at sløjfe måltallene for politiet, der blandt andet drejer sig om, at et bestemt antal personer skal afsløres i at køre for hurtigt, eller hvor mange bandemedlemmer der skal bag tremmer.

- Jagten på måltal er mærkelig. Virkeligheden står ikke stille derude, og der kan sagtens være en god grund til, at man i 2012 ikke standsede så mange spritbilister, som man havde regnet med.

- Det kan være, at der var en bandekrig, som man brugte tid på i stedet, siger De Konservatives retsordfører Tom Behnke til dr.dk.

Det var ellers de borgerlige partier, der i sin tid var med til at indføre måltallene. Men nu har retsordførerne for Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti sendt et brev til justitsminister Karen Hækkerup (S) om sagen.

Karina Lorentzen kalder det "super komisk", at den blå fløj rejser spørgsmålet nu.

Hun er heller ikke sikker på, at hun og de borgerlige er på vej i helt samme retning.

- Jeg synes stadig, at vi skal have måltal, for det kan være sundt og sikre, at man holder sig på tæerne. Men de skal laves lokalt, siger Karina Lorentzen og tilføjer:

- Jeg synes ikke, at det skal være Rigspolitiet eller Christiansborg, der definerer de mål. Vi har ingen indsigt i, hvordan kriminalitetsbilledet er lokalt. Og der er ret stor forskel på politikredsene. Gøres det lokalt, sikrer vi, at indsatserne svarer til problemstillingerne.

I Politiforbundet hilser man en ny diskussion om resultatkontrakterne velkommen.

/ritzau/

Dagens Gossip