SF tager opråb fra nedslidt flypersonale dybt alvorligt

SF's forsvarspolitiske ordfører, Holger K. Nielsen, siger, at opråbet om stress og sygdom fra et nedslidt F-16-flypersonale vil blive taget dybt seriøst, når Folketingets politikere til efteråret skal overveje den fortsatte indsats mod Islamisk Stat i Irak.

- Vi er nødt til at tage det meget, meget alvorligt, når meldingen om rekordsygemeldinger og nedslidning kommer fra de folk, som er selve kernen i vores indsats i Irak, siger han.

Til oktober udløber det nuværende 12 måneders mandat til deltagelsen i bombetogter for at støtte de irakiske og kurdiske landstyrker, der kæmper mod IS.

Derfor skal Folketinget beslutte, om indsatsen skal fortsætte, hvad blandt andet Venstre og Konservative har givet udtryk for.

- Vi skal have en gennemgribende analyse af, om indsatsen har haft effekt, og om det har nyttet noget, at vi deltager i operationen.

- Her skal personalet udmeldinger have en stor vægt. Når de siger, at det er uforsvarligt, så skal vi da lytte, siger Holger K. Nielsen.

Han mener ikke som De Konservative, at det er blot er et spørgsmål om, at der skal gives flere penge til forsvaret.

- Vi har jo allerede et forsvarsforlig, og der er ikke basis for at tilføre området flere penge. Det løser jo heller ikke de problemer, der er nu, siger han

- Man har vel hele tiden været klar over det her, må man gå ud fra og nu råber personalet så vagt i gevær.

Skal man fortsætte operationen og den militære indsats i Irak, så slår han fast, at det skal give mening.

- Vi skal ikke fortsætte og forlænge missionen for enhver pris. Ligesom man ikke på forhånd skal låse sig fast på, at hvis vi ikke bidrager, så har IS vundet.

- Vi har aldrig haft en forestilling om, at vi kan bekæmpe IS med bombardementer. Der er store vanskeligheder i Irak, og tingene skal primært løses på jorden, siger Holger K. Nielsen.

/ritzau/

Dagens Gossip