SF: Thornings dagpengemelding er et 1. maj-røgslør

Skrevet af admin

01/05/2015

Dagens topnyheder

SF-formand Pia Olsen Dyhr er ikke imponeret over statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tanker og krav til et nyt dagpengesystem, som torsdag aften er blevet sendt ud til socialdemokratiske folketingsmedlemmer på en nu offentliggjort mail.

- Helle Thornings dagpenge-melding er 1. maj røgslør, siger Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

Hun mener, at Thorning straks burde spille ud med forslaget om at halvere genoptjeningsperioden til seks måneder i stedet for at komme med en så "uforpligtende melding".

- Det her er endnu en meget ukonkret og uforpligtende melding fra statsministeren på et ellers meget alvorligt problem, siger Pia Olsen Dyhr..

- Løs snak og sympatiske ord hjælper ikke en eneste af de tusindvis af folk, som er kommet i klemme, siger hun.

Ifølge Olsen Dyhr bør statsministeren handle i stedet for at sende flere "tomme" signaler ud.

- Det er jo så gennemskueligt, at selv op til en rød festdag som 1. maj, så bliver man lidt mismodig, lyder det fra SF-formanden.

- Der er flertal for at halvere genoptjeningskravet. Så brug det dog, inden det kan være for sent. Indkald til forhandlinger som det første i næste uge. SF er klar. Det skylder vi i den grad alle de berørte familier, siger hun.

Efter rød bloks sejr ved folketingsvalget i 2011 måtte Socialdemokraterne sluge VK-regeringens dagpengereform, som fik støtte fra Dansk Folkeparti og De Radikale.

Reformen halverede dagpengeperioden til to år, mens genoptjeningsperioden blev fordoblet til et år.

I mailen skriver Thorning torsdag, at reglerne for genoptjening ikke fungerer godt nok, hvorfor genoptjeningsreglerne skal nytænkes.

Derudover skriver hun, at lønmodtagerne skal have et incitament til at tage korte ansættelser, da det er uholdbart, hvis det ikke kan betale sig for dagpengemodtagere at tage et job uanset længde.

Hvad dette incitament skal være, fremgår dog ikke af mailen.

/ritzau/