SF-top vil ikke tage stilling til Holger K-pension

SF vil ikke forholde sig til, at partiets markante profil Holger K. Nielsen fastholder, at han vil have sin ministerpension udbetalt, selvom det er stik imod SF's politiske linje.

- Jeg vil ikke tage stilling til de enkelte dele og begynde at sige, at den ene er bedre end den anden, siger SF's gruppeformand, Jonas Dahl.

Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, bad allerede i marts Moderniseringsstyrelsen om at få sat sin ministerpension i bero, indtil den dag han rent faktisk går på pension.

- Vi synes, at dobbeltlønninger, pensionsalderen og de skattefri elementer er problematiske, siger Jonas Dahl, men vil altså ikke nærmere kommentere Holger K. Nielsens udmelding.

- Vi må ikke pille de enkelte elementer ud, når der nu sidder en kommission og er ved at kigge det hele igennem og som forhåbentlig vil komme med nogle klogere regler, end dem vi har nu, siger han.

Om to uger har Holger K. Nielsen, som er tidligere skatteminister og udenrigsminister, ret til at få ministerpension ved siden af folketingslønnen, der er på cirka 51.000 kroner om måneden.

Det sker, selvom Holger K. Nielsen stadig er aktiv i Folketinget.

Men på trods af SF's holdning til ministerpension og hans folketingskollegers afskrivning af dobbeltlønningerne vil Holger K. Nielsen altså stadig have sin pension udbetalt.

- Det er ikke rimeligt og rigtigt, at man som enkeltperson individuelt skal forholde sig til, om de regler er rimelige eller ej. Det er et politisk spørgsmål, som vi er nødt til at diskutere i Folketinget, siger han til TV2 og kalder det en principsag.

Kommissionen forventer at fremlægge sit arbejde inden jul.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip