SF undsiger miljøordfører i sag om parkeringsafgifter

SF's miljøordfører i København, Iben Rathje, var for hurtigt ude, da hun onsdag foreslog, at prisen for en beboerlicens til at parkere sin bil i hovedstaden skal sættes op fra cirka 700 kroner om året til 717 kroner om måneden - en stigning på 1000 procent.

- Det er ikke vores politik.

Det er den korte og klare melding fra den politiske leder for SF i København, sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Med mindre end to uger til kommunalvalget har miljøordføreren således ikke rygdækning i partiet for sine udtalelser. Det er ikke SF's politik at hæve prisen for københavnske bilisters beboerlicens med omkring 1000 procent, understreger Ninna Thomsen.

- Vi mener, at afgiften skal være højere, men slet ikke det beløb, siger hun til Ritzau om de cirka 8000 kroner, hendes partifælle havde lagt op til.

- Hvor meget den skal forhøjes, må komme an på en konkret forhandling, men hvis den lander på omkring 1500 kroner om året, vil vi have armene i vejret, fortsætter hun.

Allerede inden Ninna Thomsen bankede sin miljøordfører på plads, stod det dog klart, at forslaget ingen gang ville have haft på jord.

- Det bliver ikke med socialdemokraternes stemmer, siger Socialdemokraternes politiske ordfører i København, Ikram Sarwar, til Ritzau.

- Vi vil gerne forbedre forholdene for cyklisterne, men vi skal gå på begge ben, og der skal også være plads til bilerne i byen. Det forslag er helt uden for skiven, fortsætter han.

Også spidskandidaterne for Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nåede at tage skarp afstand fra forslaget, før SF's politiske leder i København altså også skød det ned.

Iben Rathje foreslog tidligere onsdag, at prisen for en beboerlicens i Københavns Kommune skulle koste det samme som i Ørestad, nemlig op imod 717 kroner om måneden mod de nuværende godt 700 kroner om året.

- Vi vil gerne have et niveau, der svarer til det i Ørestad, da meget af vores fælles plads går til parkerede biler, sagde miljøordføreren til DR P4 København.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip