SF: Vækstplan god for Sydjylland

Karina Lorentzen glæder sig over regeringens fremlagte vækstplan, som hun mener, er vigtig for Syddanmark. Blandt andet vil håndværkerfradraget og nedrivningspuljen kunne fastholde og skabe job for lokale firmer:

- Det har været vigtigt for SF, at vi får skabt job til de mange, der er ramt af ledighed. Her er faglærte og ufaglærte hårdest ramt og derfor har det været en klar målsætning at sikre, at initiativerne adresserer det. De job har vi mange af i Sydjylland og derfor er det godt, at håndværkerfradraget kan fortsætte samt at der sikres penge til at rive nogle af de faldefærdige rønner ned, der skæmmer landskabet, siger erhvervsordfører Karina Lorentzen (SF).

Tal fra Dansk Erhverv viser, at ud af de 5.000 job, der er skabt på landsplan med håndværkerfradraget, ligger de 1.400 i Syddanmark. Den ordning kommer der tre milliarder kroner til.

Karina Lorentzen er desuden glad for, at mange af initiativerne netop adresserer Sydjylland:

- Mindre momsbelastning betyder noget for vores serviceerhverv på vestkysten, men både håndværkerfradraget og nedrivningspuljen skaber job til faglærte og ufaglærte. Endelig håber jeg, at muligheden for at bruge helårsboliger til fritidsboliger kan afsætte nogle huse og puste liv i nogle områder, som er i fare for at dø.

Dog er der også tidsler i vækstplanen:

- Alle ved, det ikke er SF-politik at sætte selskabsskatten ned. Vi lægger især vægt på offentlige investeringer og mere veluddannet arbejdskraft som vejen til jobskabelse – men de tiltag er jo også med i pakken! Og det er trods alt ret positivt, at når nu selskabsskatten lettes, så bliver det hverken banker eller olieselskaber, som jo undtages.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip