SF vælger nye ordførere i næste uge

Skrevet af admin

31/01/2014

Mest læste i dag

SF's folketingsgruppe sætter nyt hold i næste uge. Flere medlemmer nedlagde hvervet efter krisemødet om Dong. SF skal finde en ny politisk ordfører efter Lisbeth Bech Poulsen, ligesom retsordfører Karina Dehnhardt Lorentzen gik som gruppeformand.

Det siger Pernille Vigsø Bagge, som blev konstitueret som gruppeformand i stedet for Karina Dehnhardt Lorentzen.

- Vi konstituerer os i næste uge. Vi skulle lige tage en slapper. Så kan det være, at vi gør det igen efter (det ekstraordinære landsmøde) 1.-2. marts, når vi har fået ny formand, siger Pernille Vigsø Bagge.

Hun peger ligesom SF's EU-parlamentariker Margrete Auken på afgående transportminister Pia Olsen Dyhr som ny partiformand. Andre foretrækker afgående skatteminister Jonas Dahl til at samle partiet efter SF's exit fra regeringen.

- Det kan både Jonas og Pia. De er erfarne og kender partiet rigtig godt. Men Pia har også en lang forhandlingserfaring som minister, som SF skal bruge i sin ny situation som støtteparti. Pia er det bedste bud set fra min stol, siger Pernille Vigsø Bagge.

Ved formandsvalget i 2005 var Pia Olsen Dyhr grøn kandidat, som tabte til den røde Villy Søvndal.

- Jeg vil slet ikke lægge skjul på, at Pia er grøn, men hun er også rød. Det har hun klart bevist, mens vi har siddet i regering, siger Pernille Vigsø Bagge.

Hun ser sig ikke som repræsentant for SF's venstrefløj.

- Nej. Nogle unge mennesker ville gerne have, at SF skulle være det nye Socialdemokrati. De blev siden selv socialdemokrater. Der er også nogle mennesker i partiet, som synes, at vi skal ligge meget tættere på Enhedslisten.

- Jeg er eksponent for, at SF hører hjemme som et venstreorienteret indflydelsesparti. Der er et SF præcis mellem de to partier, siger Pernille Vigsø Bagge.

/ritzau/