SF-veteran: Özlem Cekic stemmer loyalt for SF

Det er slut med at stemme solo for SF's Özlem Cekic, som i tre måneder har været frataget sine ordførerskaber, fordi hun stemte imod regeringens skattereform, som man indgik med Venstre og De Konservative.

Det fastslår SF's gruppeformand, Anne Baastrup, før Özlem Cekic ved tirsdagens gruppemøde indstilles som sundheds- og psykiatriordfører.

- Jeg har haft mange, grundige samtaler med Özlem. Hun kommer ikke til at stemme imod noget som helst fremover. Det er jeg 100 procent sikker på. Det har hun klart givet udtryk for, siger Anne Baastrup og fortsætter:

- Özlem har lovet, at hun fremadrettet vil stemme sammen med regeringen. Den oplevelse, Özlem har været udsat for, har ikke været sjov. Det er meget tydeligt for alle i SF's folketingsgruppe, at man stemmer sammen.

Anne Baastrup stemte for at fratage Özlem Cekic ordførerskaber, da hun stemte imod skattereformen. Da var partifællen Lisbeth Bech Poulsen også imod, men ændrede grådkvalt holdning efter SF's gruppemøde.

Özlem Cekic understreger, at hun altid har stemt sammen med SF undtagen ved skattereformen.

- Jeg kommer selvfølgelig til at stå sammen med mit parti. Jeg har ret stor tillid til, at Annette (Vilhelmsen, SF's ny formand) kommer til at inddrage både folketingsgruppen og selve partiet i processerne, siger hun.

- Vi kommer selvfølgelig til at bakke 100 procent op om de kompromiser, vi som regeringsparti kommer til at indgå, fastslår Özlem Cekic.

Annette Vilhelmsen vil først kommentere sagen efter gruppemødet.

- Der er god brug for alle gode kræfter. Jeg er klar til at holde gruppemøde. Der har vi en indstilling. Så udtaler vi os, når vi er færdige, siger hun.

Sundhedsminister Astrid Krag, som tabte formandskampen i SF til Annette Vilhelmsen, vil også først kommentere sagen efter SF's gruppemøde.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip