SF-veteraner: Det er en værre nedtur

Med over 90 procent af stemmerne talt op står SF til at få en vælgerlussing med 4,2 procent af stemmerne og kun otte mandater. Det er en halvering af de 16 mandater, de fik ved valget i 2011.

Og det ærgrer to af partiets ældre kræfter, Holger K. Nielsen og Margrete Auken.

- Det er en meget stor skuffelse. Det er dårligere, end vi havde forventet, siger Holger K. Nielsen, der blandt andet er partiets udenrigsordfører.

Han bakkes op af en anden af SF's alderspræsidenter, Margrete Auken, der er medlem af Europaparlamentet for partiet.

- Det er umiddelbart en værre nedtur. Men jeg har prøvet det før, så jeg tager den med ro, siger Margrete Auken til Ritzau.

Udenrigsordføreren mener, at årsagen til nedturen skal findes i SF's kortlivede regeringstid.

- Der er ingen tvivl om, at vi er blevet straffet for vores regeringsdeltagelse. Vælgerne bryder sig ikke om det, vi gjorde som en del af regeringen.

Margrete Auken frygter, hvilken betydning resultatet får for Danmarks deltagelse og tilstedeværelse i Europa.

- Jeg er bekymret over den regering, som vi ser ud til at få. Vi får en regering, jeg aldrig har set magen til før. Vi får en statsminister helt uden visioner, siger Auken, der ser tre udkomme af blå bloks tilsyneladende sejr.

- Det kommer til at betyde, at Dansk Folkeparti får hånd- og halsret over Danmarks europapolitik. Danmark kommer ikke til at spille nogen rolle i EU.

- Vi får ikke færre flygtninge, for Venstre vil ikke gå ud af konventionerne, men flygtningene får det dårligere.

- Samtidig sørger Liberal Alliance for, at vi får en elendig klima-, miljø- og energipolitik, og Lars Løkke er ligeglad. Han er helt visionsløs på de punkter.

Trods vælgerflugten er begge optimistiske. De var en del af SF omkring 1977, hvor SF havde sit værste valg nogensinde og fik syv mandater.

- Jeg er optimistisk om fremtiden. Vi har før været hernede, men så gik der ikke så lang tid, så gik vi op igen, siger Holger K. Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip