SF: Vi er garanten for rødt islæt i regeringen

Det fastslår erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) i sin første 1. maj-tale som formand for partiet.

»Jeg forstår godt, at gode folk mener, at prisen for regeringsmagten nogle gange kan være for høj. Men jeg er ikke enig. Det er bedre med SF i regering end SF udenfor regering. Vi trækker regeringen til venstre,« sagde Annette Vilhelmsen, der advarer mod en »alt-eller-intet holdning på venstrefløjen«.

»Virkelighedens verden er jo, at vi er en mindretalsregering, der består af tre forskellige partier. Økonomien er stram. Vi overtog et håndværkertilbud fra den tidligere regering. Og krisen er mere langvarig og dyb end først anslået. Det er vores opgave at skulle finde løsninger for at komme ud af krisen – derfor har vi indgået kompromisser. Og ja, jeg står ved kompromiserne. Også selv om der er dele af dem, som ikke er groet i SFs baghave,« sagde Annette Vilhelmsen, der blev valgt som formand for partiet i oktober 2012.

SF-formanden fremhæver en række resultater på sin positivliste, blandt andet planen om at etablere timedrift mellem landets fire største byer finansieret af beskatning af Nordsøolien.

»Vi har knækket Dansk Folkepartis taktstok i værdidebatten. Vi har afskaffet starthjælpen og kontanthjælpsloftet til gavn for dem, der har allermindst,« sagde Annette Vilhelmsen.

»Og måske vigtigst af alt, så har denne regering afmonteret den tikkende bombe, som Venstre lagde under vores universelle velfærdssamfund med overbetaling af privathospitaler og skattefradrag for privat sygeforsikring,« sagde Annette Vilhelmsen.

Netop Venstre blev nævnt et par gange i formandens tale.

»Jeg har hørt, at Claus Hjort Frederiksen og Venstre drømmer om tyske lønninger i Danmark. Men de glemmer at fortælle, at på for eksempel slagteriet i Essen er – ifølge fagforbundet NNF - omkring 70 procent af de ansatte hyret på midlertidige kontrakter til en løn på under 40 kroner i timen. Det tyske arbejdsmarked er skarpt opdelt mellem dem på ordnede vilkår, og så dem helt uden overenskomster. Jeg savner svar på, om de borgerlige ønsker udenlandske kolonnearbejdere i Danmark, som kan trykke de danske lønninger ned til 40 kroner i timen. Det er helt og aldeles uholdbart. Vi skal stå vagt om de danske løn- og arbejdsvilkår,« sagde Annette Vilhelmsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip