SF: »Vi står med en bunden opgave«

»Vi har været meget optaget af at lytte til borgerne i denne sag. Mange af os har været på besøg på byggepladser og spurgt ind til de indvendinger, beboerne er kommet med,« siger medlem af teknik- og miljøudvalget Iben Rathje (SF).

Et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, de Radikale, Venstre og Liberal Alliance stemte mandag eftermiddag ja til ansøgningen fra Metroselskabet om at udvide arbejdstiderne.

Det betyder, at Metroselskabet efter sommerferien kan bore og bygge i nattetimerne på to af Cityringens kommende metrostationer. Derudover vil arbejdstiden blive udvidet med fire timer på de øvrige stationer.

De Konservatives erhvervsordfører, Jakob Næsager (K) mener, at beboerne er blevet »holdt for nar«, da der blev indgået en politisk aftale allerede fredag.

Han mener også, at borgerne har været udsat for en »sjofel og meget grov behandling,« fordi de efter Næsagers mening ikke er blevet hørt og inddraget i sagen.

Men Iben Rathje afviser kritikken.

»Vi står med en bunden opgave. Hvis vi skulle have gennemført en formel høring, så ville vi først kunne have truffet en beslutning på den anden side af sommerferien. Så ville tidsplanen skride, og vi ville stå til at miste millioner af kroner,« siger Iben Rathje.

Hun er enig i, at kommunikationen fra Metroselskabet over for borgerne har været for dårlig.

»Metroselskabets kommunikation i den her sag er under al kritik. Det har været for sløvt hele vejen igennem. Det har fået meget kritik, også berettiget kritik. Når det er sagt, så har vi været i dialog med bestemte borgergrupper, som udmærket har vidst, hvad der foregik,« siger Iben Rathje.

Hun er tilfreds med, at der nu er afsat 20 millioner kroner ekstra til tiltag, der kan aflaste de hårdest plagede beboere. Desuden er der afsat seks millioner kroner ekstra til tilsyn med byggeriet, ligesom der etableres en døgnåben hotline samt webovervågning af byggepladserne.

Københavns Borgerrepræsentation skal tage endelig stilling til Metroselskabets ansøgning om udvidede arbejdstider på dets møde 19. juni.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip