SF vil banke 1.800 studieboliger op i København og Aarhus

Med et kommunalt udspil, der ligger i forlængelse af regeringens udspil til en SU-reform, vil SF i København og Aarhus forsøge at komme de unge til undsætning.

»Alt for mange studerende oplever, at deres energi til studiet bliver drænet af bolig- og økonomiproblemer. Derfor vil vi i landets to største studiebyer skabe markante forbedringer for de studerende, så de kan dedikere mere tid til studierne,« siger Ninna Thomsen, borgmester og leder af SF i København.

Sammen med Thomas Medom (SF), rådmand for sundhed og omsorg i Aarhus, peger hun på en række initiativer og ændringer, der skal sikre i omegnen af 1.800 studieboliger i de to byer i løbet af de kommende år.

I hovedstaden skal man blandt andet ombygge allerede eksisterende bygninger, for eksempel tidligere plejehjem, til nye ungdomsboliger, ligesom man skal sørge for nye boliger til unge i såkaldte byudviklingsområder.

Desuden bliver en række kommunale ældreboliger i København ikke brugt, og dem kan man derfor ligeså godt udleje til studerende, mener SF.

»I alt vil der på denne vis kunne skaffes op til 1000-1150 ekstra studieboliger i København løbet af en kort årrække. 600-750 boliger ved ændring og konvertering af den nuværende boligmasse, 200 ved ombygning af eksisterende bygninger og 200 ved nyopførelse,« hedder det i udspillet.

I Aarhus kan der også findes ekstra kvadratmeter til studerende ved ligesom i hovedstaden at konvertere andre boliger til ungdomsboliger. Desuden skal kommunen være bedre til at tænke ungdomsboliger ind i planlægningen af nye byområder, mener de to SF-spidser.

I alt skal forslagene munde ud i 800 nye studieboliger i Aarhus i løbet af de kommende år, og dermed bliver der skabt 1.800 nye boliger i alt til unge i Aarhus og København.

Udover flere ungdomsboliger skal en ny studieboligportal gøre det lettere og mere overskueligt at finde de ledige boliger, mener SFerne, der også peger på, at studerende nemmere skal kunne få boligsikring og i øvrigt betale mindre i licens.

Både de Radikale og Socialdemokraterne melder sig i Politiken klar til at støtte boligforslagene. Til avisen siger den radikale beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anne Mee Allerslev:

»Jeg støtter op om alt, der kan forbedre studieboligsituationen, for den er alt for dårlig. Uro omkring boligen påvirker ens studie på kvaliteten og gennemførelsestiden, og det rammer socialt skævt, fordi studerende uden netværk rammes hårdest.«

En række af forslagene fra de to SFere kræver ændringer i loven, og derfor er det op til Folketinget at vedtage dem.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip