SF vil have dansk Syrien-propaganda anmeldt

Det mener SFs retsordfører, Karina Lorentzen (SF), som opfordrer de danske krigere og deres familier til at anmelde hjemmesiden til Datatilsynet.

»Internettet bliver brugt til alle mulige grænseoverskridende ting, og jeg kan derfor kun opfordre til dem, der er blevet udstillet på den måde, til at melde det. Der må være nogle grænser,« siger Karina Lorentzen i en kommentar.

Hjemmesiden viser flere billeder af personer, der angiveligt er danske statsborgere, som er draget i krig i Syrien. Personerne bliver fremstillet som »terrorister«, som styret i Syrien også har for vane at kalde oprørerne, der kæmper mod præsident Bashar al-Assad.

Der vises angiveligt også billeder af krigernes familier, og Karina Lorentzen forstår ikke, at man på den måde har behov for at udstille personer med navns nævnelse.

»Helt ærligt, så har jeg svært ved at forstå, at man ikke bare nøgternt kan argumentere for sin sag, men har behov for at bruge uskyldige og tilfældige familiemedlemmer i propagandamæssig henseende,« siger hun.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) vurderer, at mindst 65 herboende personer er rejst til Syrien for at deltage i konflikten.

SFs retsordfører opfordrer til, at man holder sig væk fra Syrien og minder om, at det ifølge PET kan være ulovligt at deltage i den syriske borgerkrig. Karina Lorentzen forstår dog til dels de unge mennesker, der vælger at rejse til Syrien, siger hun.

»Jeg kan dog til en vis grad forstå, at man involverer sig følelsesmæssigt med den ene eller anden side af konflikten, det har folk jo ret til, uanset hvor usympatisk man måtte mene, det er. Men jeg vil godt opfordre til, at man lader være med at tage sin egen syriske krig med til Danmark og puster til konflikten her ved at misbruge billede af mennesker i en eller anden ubehagelig og grænseoverskridende propagandamission,« siger Karina Lorentzen.

Justitsminister Morten Bødskov (S) har tidligere gjort det klart, at myndighederne holder øje med de danskere, der tager til Syrien, og at der er mulighed for at straffe folk for at deltage i borgerkrigen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip