SF vil have lærere til at bekæmpe unges IT-kriminalitet

»Det er en alvorlig problemstilling. Det er noget, som skal indgå i den IT-baserede undervisning, når lærerne alligevel fortæller om god adfærd på nettet. Her vil det være naturligt også at tale om IT-kriminalitet. Det er en samfundsopgave, der ligger bedre hos lærerne og politiet, end den gør hos politikerne,« siger hun og påpeger, at SSP-samarbejdet mellem forældre, elever, skole og politi skal være med til at holde de unge på den rigtige side af loven.

»Rigtig mange unge mennesker tænker måske ikke over konsekvenserne af at være på kant med loven, derfor er det helt naturligt, at politiet kan bringe det op, når de besøger skolerne,« siger SF-ordføreren.

Rigspolitiet opfordrer i Jyllands-Posten onsdag til, at der udformes en kriminalpræventiv indsats over for unge, sådan at de ikke begår kriminalitet på internettet. Samtidig understreger politiet, at det er vigtigt, at forældre også er opmærksomme på problemet.

Udmeldingen kommer efter flere sager, hvor unge angiveligt har begået lovbrud på nettet, som da en 15-årig dreng lagde Kommunernes Landsforenings (KL) hjemmeside ned under lærerkonflikten.

Dagens Gossip